De wijngaard van Crutzberg is 2.2 ha groot en bevindt zich op een zuidhelling van Sint-Martens-Voeren. Aan de zuidkant van het domein kronkelt het riviertje de Veurs door het mooie landschap. De wijngaard is omgeven door bossen die beschermen tegen noorden- en oostenwinden.

Wijndomein Crutzberg dankt zijn naam aan de nabijgelegen vierkantshoeve Crutzberg waarvan de oudste delen dateren uit begin 17°eeuw en waaruit we een mooi zicht hebben op de wijngaard.

In 2010 werden 7000 stokken Chardonnay en 2000 stokken Pinot Noir aangeplant. Met de eerste stille wijn behaalde het domein een zilveren medaille op de internationale (meer dan 40 landen ) wedstrijd Mundus Vini in Duitsland.

 

Over Crutzberg_Wijn

Het Domein

In 2010 werden door wijnboer Ernens Eugène ( apotheker in een vorig leven ) 7000 stokken Chardonnay en 2000 stokken Pinot Noir aangeplant op wijndomein Crutzberg. Deze soorten werden uitgekozen omwille van de bodemsamenstelling en het klimaat. De bodem bevat vooral kalksteen en veel mineralen waardoor onze wijnen een fijne structuur en veel mineraliteit krijgen. De talrijke fossielen in de wijngaard verwijzen  naar een rijk verleden van miljoenen jaren geleden. De bossen rondom en het riviertje De Veurs zorgen voor een uitzonderlijk microklimaat dat onze wijnen een unieke  smaak geeft. De grondsamenstelling en de gekozen rassen zijn gelijkaardig  aan die van de champagne-streek.  Wij maken onze mousserende wijnen volgens de ‘Méthode Traditionelle’. Onze Chardonnay Barrique is een stille wijn die op eik gelagerd is  en alzo een volle witte wijn wordt die zeker past bij uw maaltijden. Het is deze wijn die een zilveren medaille behaalde op de internationale wedstrijd Mundus Vini in Duitsland.  Daarnaast maken wij een meer fruitige Chardonnay die ook op een terrasje zeker zijn plaats verdient.

Over Crutzberg_Wijngaard

Prachtige Wijngaard

De wijngaard is gelegen in de prachtige Voerstreek bij het gehucht Crindael in de gemeente Sint-Martens-Voeren.Vanuit de wijngaard hebben we een adembenemend mooi uitzicht op het mooie landschap van de Voerstreek. Doorheen het landschap zijn er veel kleine wandelwegjes. Eén van deze wandelwegen, onlangs nog uitgeroepen tot mooiste wandeling van Vlaanderen, komt voorbij onze wijngaard. De  wijngaard is omgeven door bossen die beschermen tegen de noorden- en oostenwinden. Aan de zuidkant van de wijngaard kronkelt het riviertje ‘De Veurs’ door het prachtige landschap. Het riviertje met zijn kristalhelder water, ontspringt enkele honderden meters verwijderd van de wijngaard.

Over Crutzberg_Locatie

Geweldige Locatie

Het Wijndomein Crutzberg dankt zijn naam aan de nabijgelegen vierkantshoeve Crutzberg. De oudste delen van de hoeve dateren uit eind 16de- begin 17de eeuw. De hoeve werd in brand gestoken tijdens de eerste wereldoorlog maar werd in 1919 terug opgebouwd. Vanuit de hoeve hebben we een mooi uitzicht op de wijngaard.  

Over Crutzberg_Service

Goede Service

Voor bestelling, bezoeken of meer informatie, contacteer ons via volgende coordinaten:
Eugène Ernens-Dodemont
Tel.: 0475 502808
Fax : 011 484919
Email : ernens.e@telenet.be